-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Forbes“ redaktorius: Lietuva turėtų supaprastinti verslo steigimo procedūras

Žurnalo „Forbes“ leidėjas ir vyriausiasis redaktorius Steve Forbesas teigia, jog Lietuvai norint pritraukti daugiau užsienio investicijų, Lietuva turėtų supaprastinti verslo steigimo procedūras.
Steve Forbesas
Steve Forbesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Svarbu, kad Lietuva ir toliau laikytųsi protingos ekonominės politikos ir užtikrintų, jog šalyje tikrai būtų gerbiama įstatymo raidė. Investuotojai taip pat kreipia dėmesį į sąlygas, kurios sukuriamos vietos verslininkams. Lietuva turėtų supaprastinti verslo steigimo procedūras. 2011 metų verslo sąlygų reitinge „Doing Business“ Pasaulio bankas Lietuvai verslo steigimo kategorijoje suteikė 87 vietą dėl didelio valstybės reguliavimo. Tai labai žema vieta“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė S.Forbesas.

Jis kalbėjo, jog Naujojoje Zelandijoje leidimą verslui galima gauti per vieną dieną, o Lietuvoje tai užtrunka 22 dienas. Anot S.Forbso, ir išlaidos verslo steigimo procedūroms Lietuvoje yra per didelės.

S.Forbesas neigiamai vertino ir politikų svarstomą galimybę įvesti progresinius pajamų mokesčius – taip, anot jo, Lietuva pasiųstų itin neigiamą signalą investuotojams: „Jie Lietuvą suprastų kaip priešišką verslumui“.

Tačiau jis teigė, jog iki šiol Lietuva gerai reagavo į pasaulinę ekonominę krizę įgyvendindama „skausmingus“ sprendimus ir investuotojai noriai investuoja pinigus į Lietuvos skolos vertybinius popierius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius