Dokumentinio filmo kadruose – įslaptintas aktoriaus Vytauto Paukštės gyvenimas

Balandžio pabaigoje Klaipėdos koncertų salėje pristatomas „TV Europa“ sukurtas dokumentinis filmas apie aktorių Vytautą Paukštę pavadinimu „Įslaptintas gyvenimas“.
Dokumentino filmo herojus aktorius V.Paukštė
Dokumentino filmo herojus aktorius V.Paukštė / Organizatorių nuotr.

Teatro ir kino aktoriaus V. Paukštės biografija ir gyvenimo kelias atspindi daug svarbių ne tik Lietuvos teatro bei kultūros įvykių, o ir šalies istorijos virsmus – sovietinę okupaciją, žmonių trėmimus į Sibirą, sovietinio režimo persekiojimus.

Į gimtąsias vietas grįžęs aktorius V. Paukštė filme iš naujo išgyveno netektis, baimę, nepriteklių ir net benamio dalią.

Filmo draminis pagrindas – aktoriaus kelionė į gimtąsias vietas – Videniškes, Anykščius. Taip jam suteikta galimybė paliudyti ir dar kartą išgyventi ankstyvą šeimos bei gimtųjų namų netektį, tėvo, kaip politinio kalinio, tremtį į lagerį Intoje, likusios šeimos slapstymąsi, jo  gyvenimą nuolatinėje baimėje, nepritekliuje, benamio dalią Vilniaus vaikų namuose, o vėliau – internate.

Filme dalyvauja ir prisiminimais dalijasi V.Paukštės kolegos aktoriai, režisieriai, su kuriais jis dirbo. Svarbiausias dėmesys filme skirtas V.Paukštės savianalizei, kūrybos ir gyvenimo apmąstymams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius