Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 09

Skaitmeninis galinio vaizdo veidrodėlis – į masinės gamybos automobilius

„Audi“ inžinieriai į masinę gamybą diegia vis daugiau eismo saugumą įtakojančių techninių priemonių. Atėjo laikas modernizuoti ir tokį iš pirmo žvilgsnio paprastą įrenginį, kaip galinio vaizdo veidrodėlis, kuris tapo skaitmeniniu.
„Audi R8 e-tron“ naujasis skaitmeninis veidrodėlis
„Audi R8 e-tron“ naujasis skaitmeninis veidrodėlis / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi R8“

Skaitmeninis galinio vaizdo veidrodėlis skinasi kelią į serijinę gamybą ir metų pabaigoje jau debiutuoja „Audi R8 e-tron“ modelyje. Šis automobilis, kaip ir šių metų Le mano lenktynes laimėję bolidai, neturi mums įprasto galinio vaizdo veidrodėlio, kurį pakeitė pažangi vaizdo kamerų ir ekranų sistema. 

Valdymo blokas formuoja vienalytį, ryškų ir kontrastingą vaizdą. Važiuojant tamsiuoju paros metu, išmani valdymo sistema panaikina paskui automobilį važiuojančių kitų mašinų žibintų  akinimą. Vairuotojas gali bet kada užtemdyti arba išjungti ekraną. Kol kas ekrane rodomas tik galinis vaizdas, tačiau „Audi“ specialistai ieško galimybių į šį ekraną teikti ir kitą naudingą informaciją.

Maža ir lengva vaizdo kamera slypi patvariame aerodinamiškame korpuse su šildymo funkcija šaltajam metų laikui. Nors kameros objektyvo skersmuo tik keletas milimetrų, ji suteikia daug didesnį matymo lauką, nei įprastas galinio vaizdo veidrodėlis.

7,7 colio įstrižainės AMOLED ekranas kabinamas ant salone esančio laikiklio vietoj įprasto galinio vaizdo veidrodėlio. Būtent į jį transliuojamas kameros užfiksuojamas vaizdas. Ekranas sukurtas bendradarbiaujant su bendrove „Samsung Display“, o jame taikoma AMOLED technologija puikiai pasiteisino mobiliuosiuose telefonuose ir buitinės paskirties ekranuose. Šios technologijos ekranai yra taupesni, plonesni ir ryškesni už įprastus LCD ekranus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius